VPS is een afkorting voor Virtual Private Server. Een VPS server is een fysieke server, die weer wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Het voordeel van een VPS-systeem is, dat deze handig te beheren is. Met een Windows of Linux server van VPSHosting.nl is het onder meer mogelijk om uw eigen software bij te houden en te installeren. Ook kunt u hiermee heel makkelijk bestanden uploaden.

Een VPS server werkt kostenbesparend. Dit komt, omdat u maar een klein gedeelte van een server huurt. Het is dan ook een zeer goede keus als u kosten wilt besparen. U bespaart dan op uw uitgaven, maar tegelijkertijd biedt een VPS server u dezelfde mogelijkheden als een hele server. Een ander groot voordeel van een VPS server is, dat deze u de mogelijkheid biedt om verschillende websites op dezelfde server gescheiden van elkaar te laten draaien.

Wat zijn de voor- en nadelen van een VPS?

De virtual private server kan worden gezien als een compromis tussen het voordelige shared hosting en het, normaliter prijzigere, dedicated hosting. Met VPS-hosting beschikt de gebruiker over een grote hoeveelheid functies, maar blijven de kosten beperkt. Het is voor een webhostingaanbieder minder werk om elk computersysteem virtueel na te bouwen binnen een gemeenschappelijk hostingsysteem, dan om de verschillende hardware-componenten voor elke klant apart in te richten. Dat de gastsystemen onafhankelijk van elkaar werken, komt door inkapseling; elke VPS die zich op de hardware-basis bevindt, functioneert afgeschermd van de andere, parallel beheerde systemen.
De hoeveelheid hardware-capaciteit die de hypervisor beschikbaar stelt aan elke VPS, staat doorgaans vooraf al vast. Zo kan elke gebruiker rekenen op een bepaald minimaal prestatievermogen. Tijdens rustperiodes in de parallel lopende systemen, kunnen de prestaties van een VPS het gegarandeerde minimum echter duidelijk overstijgen. De hypervisor zet ongebruikte capaciteit namelijk om naar de andere systemen.

Elke VPS beschikt over een eigen besturingssysteem. Daarom kunnen configuratiefouten en malware-aanvallen enkel schade toebrengen aan het betreffende OS; andere virtual private servers met dezelfde hardware-basis worden niet beïnvloed door dergelijke processen. Dat een VPS de gebruiker volledige root-toegang verschaft, betekent ook dat het beheren van zo’n server wat meer moeite kost dan het inzetten van shared hosting. In het laatste geval zorgt de hostingaanbieder namelijk voor de basisconfiguraties en voor updates.

bulletproof dedicated server

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *