Overal ziet u het, hoort u het en leest u het. We gaan in de cloud werken, we werken in de cloud en de cloud is de toekomst. Maar wat is cloud computing nu precies? Cloud computing is simpelweg het leveren van services (zoals opslag, servers, software, netwerkfuncties etc.) via het internet, oftewel de cloud. Een cloud server is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt waarop gebruikers kunnen inloggen op afstand. Met cloud computing heeft u vanaf iedere locatie en vanaf elk apparaat (smartphone, tablet of pc) toegang tot uw bedrijfsgegevens via uw persoonlijke online bureaublad.

Typen Cloud Computing

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Publieke Cloud en de Zakelijke Cloud. De Publieke Cloud is open en dus minder veilig. De Zakelijke Cloud is daarentegen gesloten, zodat uw bedrijfsgegevens altijd veilig worden bewaard. Daarnaast staan onze datacenters in Nederland waardoor ze niet onder de Amerikaanse wetgeving (Patriot Act) vallen.

Cloud computing is een totaaloplossing voor iedere werknemer inclusief licenties voor Windows en Microsoft Office en de mogelijkheid om eigen applicaties te integreren. Daarnaast is ook de ICT servicedesk inbegrepen in de dienstverlening en zorgen wij ervoor dat uw software altijd up-to-date is.

Harde schijven en servers kunnen de deur uit, want voor cloud computing volstaat slechts een internetverbinding. Daarnaast wordt er flink bespaard op software licenties en ondersteunend IT-personeel en zijn grote investeringen niet nodig.

Bron: https://www.sirrus.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *